Vinter

Jag skulle vakna idag, vakna med ett leende, gå ut och gå, unna mig en fika med en vän, älska livet, laga god mat, och bara njuta av dagen!

Men vad händer när jag tittar ut på morgonen vid 9 tiden, Det snöar?!?!
What a fuck, jag har bara en jacka här, en skinnjacka, den är INTE varm, och vinterskorna ligger hemma hos mamma nerpackade i en låda!

Igår fick jag lön och det var nog det mesta jag tjänat i hela mitt liv så jag ska ut och handla ett par rejäla skor, sköna, varma och hållbara skor, kosta vad det kosta vill?!

Så nu har jag ätit en ordentlig frukost och väntar bara på att få ett ryck så att jag orkar ta mig ut i kylan ner till stan!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt Hurra!

Love M

My dream...

Om det fanns en plats som var paradiset, varför bor inte alla där?
Om det fanns någon som var perfekt, varför är inte alla så?
Om det fanns en evig lycka, varför finner inte vi alla den?


En dag ska jag bo i paradiset, allt ska vara perfekt och jag ska vara evigt lycklig?
Eller?

Jag har så många drömmar och så mycket hopp men ibland känns det som att hur positiv man än är och hur mycket man än hoppas och hur många försök man än gör så krossas man!

Jag har nog bara vaknat på fel sida idag men luften har helt gått ur mig...

Nu sitter jag här instängd på mitt rum och drömmer mig bort till mitt eget paradis! Där det inte är mörkt kl 6, där man kan gå i klänning och flip flopp hela dagarna utan att frysa, där man kan vandra längs vattnet utan att någon är där..
Där är jag ikväll, i mitt huvud snurrar bilden från mitt eget paradis!

                   


När jag sover ska jag drömma mig bort till detta,
det jag kallar mitt paradis och njuta av det tills klockan ringer imorgon bitti.
Då ska jag öppna ögonen och bara njuta av att vara....
Det är min dröm

/M



Jobb(igt)

Igår var det tufft på jobbet, vi serverade ett sällskap på 100 personer! Det var roligt men fy fan vad varmt och stressigt det blir!

Jobb jobb och åter jobb nu jobbar jag sex dagar i rad och det är jag jätte glad för! Jag älskar mitt jobb för första gången på länge längtar jag nästan dit!

Det går bra för alla här uppe tycker jag! Chef och kapten Hansen börjar på en helt ny restaurang idag! Madde jobbar på baker hansen och med mig!!! Annika styr och ställer på Deli de luca vilket jag tror hon är grymt bra på! Emelie sliter på donkan och daqota och håkan : bruker du omega3? Själv letar jag efter ett jobb till, det kommer väl snart antar jag! Sökandet går bra men här är så många sökande till varje tjänst!

Idag är det indiskafton med dans och det verkar skitroligt! Jag älskar deras klänningar det är verkligen som taget ur en bollywoodfilm! Glitter och glamour!

Igår när jag kom hem från jobb var det fest i lägenheten! Vi hade Hansen och Dick på besök, Marcella bakade bröd utan alla ingredienser! Och Kim sjöng fint till Spice girls och Jannie mixade drinkar! Jag gillar det, vi är som en stor familj och det är mysigt!

Nä nu kommer Håkan på besök till oss!

På återseende//M


Höst...

... Hösten är så fin här alla gula och röda löv som så vackert faller till marken i solen... Så har det varit här nu i några dagar men idag är det grått ute, grått, kallt och tråkigt!

         


En sista minuten hade suttit fint nu... Att få komma ner till värmen, ta det lugnt, rensa tankarna och bara njuta av att vara någon annan stans! Jag tror att för mig är resa en slags terapi, visst är det roligt att se nya platser, utforska, upptäcka, men det är också ett sätt att få koppla av, lämna allt där hemma och bara vara, jag älskar det!

Min vardag består nu av att söka jobb hela dagarna, motionera varje dag och jobba på kvällarna! Det blir inte mkt me-time i denna lägenheten, det är alltid någon hemma, alltid någon att se och prata med och jag gillar det, vill jag ha me-time kan jag gå ner i stan, ta en promenad eller sätta mig själv och ta en öl någonstans men visst hade varit skönt att få ha tv:n i vardagsrummet helt själv ibland, titta på vad jag själv vill, bläddra när jag själv vill! I allt finns det något gott och ont...

Jag har fortfarande träningsverk sen i söndags men den blir bättre för varje dag! Jag har iaf inte gett upp träningen, jag har varit ute och gått minst en timme om dagen iaf! Vilket är skönt och avkopplande iaf när vädret är fint! Jag försöker äta nyttigt också, inte bara sallad och så men mycket lax och kyckling och dricker bara vatten ingen läsk! Det jag har gått upp det sista året ska bort detta året! Det är mitt mål, mitt eget mål!




Förresten jag och Emelie färgade håret i förrgår mörkare blev vi iaf, inte en jätte skillnad men det ser bättre ut nu!



Sen gick vi till DaQota (ovanligt...) och kollade på fotbollen Manchester U - Celtic, matchen slutade 3-0 men det var trevligt för det var första gången alla i lägenheten var på samma ställe och det var bara vi och det är skönt att inte umgås i lägenheten för en gångs skull!

         

Just det, igår hade vi fint sällskap från pakistan på restaurangen, en politiker var här på besök. Han var tydligen känd men jag hade ingen aning om vem han var! Det var iaf roligt för jag fick servera honom! Jag råkade visserligen tappa en kniv på hans vänns rygg men med ett leende gick det bra!

Imorgon har vi en jättestor bröllops fest på resturangen med 100 gäster! Gutten är Norsk och Jentan är Pakistansk så det blir 50 norska gäster och 50 pakistanska! Det ska bli jätte roligt, ser verkligen fram emot det!

Det var allt för nu!

Love// M

Workout....

Igår hade jag min tuffaste workout sen jag spelade basket... Jag och Toni (emelie ser du jag stavar det rätt)... Gick till loppmarknaden på torget köpte os ett rör med 4 tennisbollar sen gick vi till basket planen bortaför vårt hus... Vi sprang runt försökte dunka utan minsta resultat och hade straff tävling (Jag vann med 10-2) sen gjorde vi grodhopp och ankgång jag har aldrig haft sånna spagettiben innan kunde knappt stå men jag gav inte upp! Vi tog en 2 timmars promenad enda bort till grönland och Töyen (två områden som ligger långt här ifrån)... Idag när jag vaknade insåg jag hur otroligt otränad jag är, Jag kunde knappt komma ner för stegen från mitt loft, det värke så mkt i benen att jag kved så dom andra blev oroliga...

Nu sitter jag och kollar på flygbiljetter... Fortfarande är detta mitt hemliga projekt men mer om det en annan dag...
Fy fan vad dyrt det är, hela min budget raserades och hoppet om att någonsin komma någonstans sjönk sakta men säkert! Jaja nån resa blir det ju, men i med att jag vill överallt blev det ett problem...

Jag är så glad att mamma äntligen hittat bloggen så slipper jag förklara hur rummen ser ut över telefon (sluta nu inte ring bara för detta)...

Jag saknar er alla där hemma

Nu ska jag och Emelie ut på gården och göra Ankgång ajajaj

See ya

/M

Den är vår, bara vår...

Sötaste Tuffen, sööötaste Tu huuffen....

Det är en av låtarna i vårt kommande album som även inkluderar bland annat
-Tuffe tider
-Tusse tider

Jag saknar dig, jag saknar dig så att det gör ont, jag saknar att få hålla om dig, jag saknar att få somna med dig vid min sida, jag saknar att vakna bredvid dig på morgonen, jag saknar att ta en öl på ölcafet, jag saknar att sjunga singstar, jag saknar att spela nakentennis haha, jag saknar att se dig i ögonen, jag tittar på fotot som jag har vid min säng varje kväll och inser hur mycket
jag saknar DIG...

Saknar du mig?

Love Tussen


         
 
         

I give my life....

.....give my life give my life!!!

Finns det en större, bättre, roligare partyhöjare?? Nä inte om man frågar jäntorna i lägenheten på Ryes plass igår iaf!

Jag och Madde slet på restaurangen till 11, fullsatt hela tiden allt från sällskap på 10 till par och en ensam man. Dricksen blev endel och jag var nöjd med vårt arbete, som Madde sa igår kväll 'vem kan motstå två söta flickor från skåne' och det har hon rätt i, INGEN kan!!!

Vi jobbar jävligt bra i team faktiskt, tror inte det kunde blivit bättre! Bästa vänner och kolleger jag tror vår glädje tillsammans märks på nått vis!

Iaf åter till I give my life.... På vägen hem diskuterade vi om vi skulle på den planerade tjejkvällen i vår lägenhet, klart att vi ska!! När vi är nästan framme får jag ett högjutt samtal från Jannie....
Var är ni ni måste komma NUUU.

Väl framme hälde dom i oss allt från vin till groggar på 50/50! Den fina ostbrickan låg över hela golvet och dom halvfyllda vin glasen ersattes med det tunga artileriet! Full på 2 röda medans Madde var hemma hos sig och drog på sin sin snyggaste outfitt fransar och flätor, det gillar vi!!

Kvällen slutade i ett riktigt fylleslag! 
Emelie kom inte ens ut, vi andra gick till Uncle och John´s därefter, fullare, gladare och drygare än någonsin..
Stackars Hansen som fick stå där i gardroben och se sina fyllo till vänner försöka dansa men vi vinglade nog mest!

Roligt hade vi iaf och imorse vaknade jag i Jannies säng med samma kläder som i går och ett chipsrör i famnen!  Idag har jag bara legat ner i vardagsrummet inte rört en fena och mått som jag förtjänat, nu blir det ingen utekväll på ett tag iaf!
Så säger vi alltid: Jag ska ALDRIG mer dricka!!

Ikväll ska jag på date med Tony(Emelies pojk), vi ska gå till Emelies restaurang och hälsa på och äta lökringar! Det är supergott där och billigt också plus att vi bor ovan på restaurangen så det blir ju inte så jobbigt långt att gå!

Love M

Ps...

.... för er som är intresserade är där nya bilder och texter i blogginläggen (dom jag skrivit från Norge) Har inte kunnat lägga in detta tidigare!

Nu ska jag läsa några sidor i Smuts sen är det läggdax

XOXO /M

Sakerna jag glömde....

Jag har glömt endel saker som jag vill dela med mina nära och kära eller jag alla som besöker mig!

I fredags efter jag haft min första kväll på Mehfel gick jag långsamt hem med Madde och vi skilldes åt utanför oss, då bestämde jag mig för att hälsa på min Emelie inne på DaQota där hon jobbar(resturangen vi bor ovan på) där hittar jag en lagom full Marcella i baren med en isbit i munnen! Helt själv! Och att jag har försvårt att förstå henne ibland pga dialekt osv var inget jämnfört med en full Marcella, dialekt, svamel och isbiten tillsammans blev till en salig röra!
När vi sen kom hem fnissade vi åt hennes viskningar och att vi smög på våra kamrater som var här hemma:/
Sen kommer Kim lagom nitad han med och började äta på något han hittade i kylen!
Marcella informeade mig noggrannt att hon sytt M:et på sin filt själv FÖR HAND!
Här kommer lite bild bevis på mina två fyllon!


              

Nu till något helt annat min och Emelies historia om

IKEA

En kväll bestämde Jag, Jannie och Emelie att vi skulle till Ikea för att handla skoställ och jackhängare till hallen!
I Oslo finns det gratis bussar dit så vi tog oss ner till stan genom att sätta oss på Trikken. Jannie som vet var vi ska av, glömmer detta så vi missar bussen och får hoppa av flera stationer senare för att ta T-banen till centrum igen...
Väl på bussen efter en halvtimmes väntan känns allt bra! Bara det att när vi kommer till IKEA är det fel fucking IKEA och ingen av alla våra saker som vi skulle ha finns där! Lagom irriterade får vi vänta 40 minuter på bussen tillbaka till stan, What a mess! På bussen bestämmer jag och Emelie oss för att vänta ytterliga en halv timme på bussen som  skulle ta oss till rätt IKEA, Va fan har man 2 IKEA I Oslo för?!?! Framme där vid 10, utsvultna och irriterade på allt och alla sätter vi oss för att fylla på tanken med mat och läsk, när vi fått maten tror du läsk maskinen funkar nä så när vi trycker på den sprutar det läsk på alla håll och kanter i hela restaurangen....
Vi fick iaf till slut våra saker och bar dom till kassan, lättare sagt än gjort men vi gav inte upp....
Efter ett köp i IKEAS Svenska specialiteter (kaviar KALLES till mig tack) så väntade vi på bussen tillbaka som gick 23.10.
Skit trötta, skit arga, vi visste att Tony satt hemma med en bil på gatan nedanför lägenheten och här står vi med två feta kartonger, tunga som fan och två påsra väntandes på en buss.... What a fuck!!!

På bussen äntligen...
Av bussen.... Skönt med luft...
Men då inser vi att vi ska gå flera 100 m med dessa kartonger för att komma till trikken igen!?!?!
Så arga och trötta att det ända vi kunde göra va att garva

Resten låter jag bilderna förklara för er

    



    



På återseende //M

Önska mig lycka till imorgon!!


Back on track

Jag har sökt jobb, inte en ända intervju, blev trött på skiten och sket i det!
Nu äntligen fick jag en intervju så I´m back on track, äntligen jag behövde detta!

Jag sitter för tillfället helt ensam i lägenheten tyst och skönt att bara kunna titta på det programmet man vill är lyx, även om jag gillar alla som bor här och vi har skit kul kan det vara skönt att bara få koppla av i sin ensamhet!

Förövrigt rullar det på som alla andra dagar, man är ute och går(ofta till stan), fönsteshoppar, dricker en kaffe, går hem, kollar tv, läser, somnar och så är det om och om och om igen!!!

Idag tex var vi på Samson, absolutly Hansens  favorite! Efter Samsons fick jag ett samtal från Eva! Det var jätte kul, för jag har inte pratat med någon från Sverige förutom Alex, Mamma och Pappa! Om jag skriver så här, jag önskar er/dig Eva lycka till med allting och hoppas att allt går bra så vet hon vad jag menar! Jag finns här iaf och det hoppas jag också att hon vet för jag vet att hon alltid finns där för mig och det betyder allt<3

Jag kände mig ovanligt rockig idag, fick liksom till hela kittet på nått vis! Det här är tillängnat Alex och Wendel:

PYTON ROCKAR OSLOS ALLA GATOR OCH HÖRN


Snart är det Halloween fest på John´s, vi ska satsa, älskar att klä ut mig!!! Hoppas jag hittar något roligt att vara bara!

Idag har jag lagat 3 rätters, räkmacka, lax och potatissallad och kladdkaka med mörkchoklad och hasselnöts överdrag usch jag mår så illa nu men det var väldigt gott iaf!



Nu ska jag fortsätta kolla på filmen jag ser och sen blir det sängen för imorgon ska jag på intervju och sen jobba på mehfel!

Love //M

Mehfel med Madde

Igår jobbade jag igen!!! Har fått fler tider, hela 4 st nästa vecka faktiskt! Jag älskar det! Igår fick jag servera på `riktig` för första gången och det gick jätte bra! Rätt mat till rätt person, allt från höger, rätt i kassan rätt rätt rätt!!! Inte fel fel fel vilket gjorde att man får lite mod inför ett större sällskap!


             


Igår var det deppigt här i Oslo, alla deppade eller så kände jag det iaf... Jag själv också! Var jätte nere men det hade gått över imorse när jag vaknade!

Jag delade säng med Annika hemma hos henne och Madde! Det var skönt, det kommer nog bli min lilla fristad när jag deppar!!!

Jag är så lycklig över att ha så många av mina vänner här, jag är så lycklig att jag får jobba här, jag är så lycklig över att jag vet att jag har min Alex och min familj där hemma och väntar på mig, man ska fan vara tacksam över dom, det har jag lärt mig!


None None
Älskar er!

Lot´s of Love //Mary 

John´s ---> A shot at love with Tila Tequila

I lördags var jag bara hemma hela dagen! Jag och Jannie slängde in en maskin tvätt och sedan väntade vi på den! Jag har torkumlat tvätten tre gånger och den är fortfarande lika blöt som när jag plockade ut den ur tvättmaskinen så antingen är det fel på torkumlaren eller mig som inte förstår hur den funkar...
Det har slutat med att tvätten istället häger på tvättstället i vardagsrummet!

Senare på kvällen vid 6 tiden gick alla töserna plus Tony ner mot stan för att se fotbollen på Harrys! Där var smockfullt redan vid 6 vi som tyckte att vi var ute i god tid, men england-kazakstan gjorde att där var hel fullt! Så vi gick till Da vinci en anna restaurang där dom lovade att visa matchen, in my ass.... Ingen match när kl var 8!? Madde var iaf satsig med sin fina gula och blå Sverige tröja!

 Go Sweden go go Sweden

Vi reste oss och gick till Harrys nu var där ännu mer folk, vi skulle väntat där från början och tagit plats efter england matchen, men sånt är livet! Vi drack lite öl och hade trevligt även om vi stod på gatan utanför och såg matchen genom rutan! Fy vad mkt Svenskar här är i Oslo, bara i september har jag hört att det skulle skrivits in 20000 Svenskar på Oslos skattekontor... Inte konstigt att det inte är lätt att få jobb längre!

Sen bar det av på förfest hos Håkan, Åke, Madde och Anki(Hon var ej hemma). Men där var tre andra töser från killarnas jobb! Vi drog igång rejält, shot efter shot öl efter öl!



Lagom bra i gasen kom vi till John´s där Emelie jobbar! Där var riktigt fullt med folk, kände mig som ett majskorn i en konservburk.... Men kul hade jag iaf!

         

Vi gick hem vid halv 4-4 det tog nog ett bra tag att komma hem men så kan det få vara ibland!
Jag träffade två speciella människor under kvällen till höger, en som BARA och då menar jag bara sa ASSÅ hela tiden, fråga Madde hur glad hon var för detta! Och en creepy tjej(mitt bilden) som hade en sjuuukt konstig rymddräkt när hon gick ut... Hon berättade vänligt att hon även har en i guld, både direkt importerade från USA! Och först trodde jag hon jobbade för nått event eller nått men NÄÄÄ, detta var hennes eget ' roliga' påhitt...skumt!?!?!

Allt detta ledde till att jag såg hela säsongen av A shot at Love with Tila Tequila på söndagen, det ända vettiga jag gjorde var att gå och handla mat, dock ett litet utbud att välja på i med att näst intill allt i Oslo är stängt på söndagarna....

Idag ska jag söka jobb för fullt, försöka ta en promenad och läsa min bok!

På återseende/M

På nytt!

Lovar att börja blogg igen! Har fått påtryckningar från alla möljiga håll så det är väl bäst!

Jag sitter just nu i vårt lilla vardagsrum på Olaf ryes plass 9 i Oslo! Emelie o Marcella är och provjobbar på Mcdonalds! Jag har också sökt där så jag hoppas att dom ringer mig snarast! Mitt cv suger nog men jag tänker int ege upp! Min första vecka i Oslo har varit underbar! Jag har täffat alla mina vänner igen(sjuuuuukt länge sen) speciellt Hansen det var inte igår!

 
Lika porrig som vanligt ;)

Jag och Hansen har redan hunnit med våra öl oh då känns allt som vanligt, vilket jag saknat den sista tiden!
Och här är mina andra pinglor


Vi ser ju inte gammla ut direkt och det är för detta är en bild från väldig länge sen, i början på våran vänskap, årskurs ett!

Att vi bor så nära varandra är det bästa, har aldrig bott så nära er!


Jag storm trivs i lägenheten! Har ett litet underbart crew här


Emelie, Marcella, Kim, Jannie och Tony!!!


Igår jobbade jag för för första gången här i Oslo! Det gick KEMPEBRA som man säger här! Jag jobbade på en lagom stor restaurang nära Carl Johan som heter Mehfel! Det är en Pakistansk restaurang som påminner väldigt mkt m Indian side där Alex jobbar. Och tur är det att jag hängt där en del, det gjorde mig mycket nytta igår! Och det bästa av allt jag får jobba med min Madde! Ägaren var jätte trevlig och stämningen bland personalen bra!
Jag hade ett sällskap på 40 lärare som drack varandra lagom berusade så det blev mkt spring med Pils(öl) men det var så roligt, det passade mig perfekt, jag hoppas på en framtid inom restaurang branchen(iaf här i Oslo)!

         


Här kommer lite bilder på vår lägenhet så ni kan se hur jag har det!

         

                  

Så nu har ni fått lite inblick i mitt liv!

Hoppas att ni har det bra där hemma

Love/M