2008... Det gick fort

Nu sitter jag här i Norge igen. Jag trivs här, här finns mitt liv men halva mig, halva mitt liv är fortfarande kvar på Södra förstadsgatan 88 a och den delen av livet saknar jag för det är det jag älskar, Jag älskar dig och är glad att jag varit hemma och fick njuta va kärleken ett tag!

Året har gått fort, jag flyttade hemifrån i januari, bodde i Malmö, njöt av kärlek, öl på Möllan, Madeleine sittandes i fönsterkarmen med en cigg i handen, mysiga hemma kvällar, festande, turer till Lomma, återträffar från gymnasiet, en Hansen som kom hem då och då och tog en fika i stan och mycket mycket mer....

Sen kom hösten och med den ångesten, ångesten över MIO, mitt liv, allt jag skulle göra så jag bestämde mig för att flytta och nu sitter jag här i Oslo tre månader senare.

Att mitt hjärta bestämde sig för att plugga var bra, han är bra, han kommer klara det galant men det är synd att vi inte är här tillsammans. Men jag är här med mina 4 pärlor dom som gör vardagen riktigt rolig, egentligen finns det inte en vardag med dom! För ingen dag är sig lik, nya hyss varje dag! På köpet har jag fått många nya vänner och erfarenheter! Det har vi alla och vi klarar det galant! Vi jobbar i nya brancher tar det med storm och trivs som fiskar i vattnet!

Imorgon är det nyårsafton och jag börjar jobba sex så jag antar att tolvslaget firas med mina arbetskamrater på restaurangen. Det gör inte så mkt att jag ska jobba, hoppas mest på bra dricks!

För övrigt tyckte jag det var kul att vara hemma, har saknat min familj och mina vänner! Jag hann med en del, kollade på johan när han spelade hockey, fy fan vad dom är räliga där ute på isen men Honnar och Alex tyckte det var kul, jag blir mest arg! RÖR INTE MIN BROR! Jag åt på max 2 gånger och pizza på viking mmmm... Jag och Alex hade en kväll för oss själva, vi åt på lángelo och sen gick vi hem och spelade guitarr hero och sjöng abba singstar, vi hade roligt, precis som vi brukade ha innan jag åkte, det kändes som jag inte varit borta!

Igår var jag och Madde och drack öl! Vi hade väldigt trevligt och snackade om allt möjligt från julen till pluggande!

Ikväll kommer Kim så jag har satt på elementet på hans rum för här var fan minusgrader när jag kom upp, jag var först upp (lite snopen för jag trodde både Kim och Marcella skulle vara här). Det var lika kallt som ute så med dun jacka och mössa satte jag på alla element, värmefläkten och ugnen... Nä men då går proppen, fick ringa Toni och han fixade det, säkringen hade gått...
Jag sov i soffan med jackan både för att det var kallt men det mest konstiga var att här inte var en kotte.... Från 7 till 1 är stor skillnad!

Imorgon bitti kommer Jonsson! Det känns som evigheter sen, fast det bara är en och en halv vecka, antagligen för att jag brukar se henne var dag, så det ska bli roligt! Och sen hoppas jag på att Annika också dyker upp snart! Då är vi samlade på samma ställe igen alla 5, det gillar jag! För jag saknar ju er alla när ni är borta!

Nä nu har inlägget blivit alldeles för långt!
Skriver en annan dag

Love M

Gott nytt år


God jul

Nu sitter jag här i min lägenhet och ska snart bege mig till julfirandet! Det blir lite konstigt för jag ska fira med pappas sida hos hans bror men pappa ligger på sjukhuset och har fått proppar i benen, jag hoppas att han kommer hem till Kalle... Det enda jag önskar mig är faktiskt att han ska bli bra!

Igår firade vi jul hos Alex föräldrar fick massa paket men det bästa var ändå guitarr hero, det är skit kul! Mest för att jag vinner över både Wendel och Alex!

Träffade Åsa i måndags kväll! Det var jätte kul och mysigt, lika bra som vanligt! Vi pratade och pratade och pratade som alltid och jag hade nog kunnat prata flera timmar till om det inte vore för att jag var trött efter natten i bilen...

Imorgon är det party party! Jag hoppas på en rolig kväll med sing star(abba, ska få det i julklapp idag) och guitarr hero och massa vänner! Ni är alla välkomna!

Bussen går om en kvart, längtar efter julmaten!

God jul mina vänner, ha en underbar julafton och njut av det!

/M


Det är skönt att vara hemma, har saknat detta utan att veta om det


 

Ångest, Jul, Hem

Vi börjar med en uppföljning av förra inlägget! I onsdags kväll efter jobbet träffade jag 2x Emelie! Det var jätte mysigt! Vi satt på blue note och avnjöt vin och öl! Patricia ringde och frågade om vi skulle ta en öl som vi bestämt dagen innan så jag gick för att träffa henne och där satt han, Gordon! Ingen ledig plats förutom precis bredvid honom, såklart! Men det var bra, Patricia kläcker ur sig, där ser du han är inte så farlig.öööh.. Då fick jag ju förklara mig, mina 3 gråtatacker jag haft under dagen och tack vare Hansen sista peppning klarade jag det! Det var som hon sa, du går ur det starkare och det stämde! Och det bästa Gordon förvandlades till Teddy! Han blev helt plötsligt väldigt trevig som en liten nalle!
Så nu ser jag fram emot mitt nya jobb!
En bra och fin restaurang, trevliga arbetskamrater och bra dricks!!!!
Tur att jag har er allihopa utan er hade det blivit som innan och jag hållt tyst!

Iaf, senare den natten ringer Jonsson, jag står utan för blue note, mitt i vintern springer jag i linne för att hämta henna (trodde jag var nära men märkte snabbt att det var en bra bit)... Fulla som vi var spelade vi vårt livs bästa biljard spel och rockade vår nya svenska bar(svensk musik, svenska bartenders, svensk film på tv:n, bara SVERIGE helt enkelt)!

Igår fick jag ångest, plötsligt, halv 12 på kvällen, pengar, jobb, plugg, resa aaahhhh Allt jag vill göra på så lite tid och tiden är ju det minsta problemet om man jämnför med pengar... Spydde av mig allt på Emelie med det största vinglaset jag någonsin blivit serverad i handen och idag känns allt bra! Fan varför är man född tänkare....

Ikväll ska vi fira jul/avsked av Kim och Robin som flyttar från oss i Januari=( Det ska bli roligt, vi ska göra oss fina, gå ut och käka och bara mysa allihopa! Det blir alla som har bott och ska bo här, för ingen skada skedd vi får ju in en ny roomie, Emelie Hansen!

På söndag åker jag hem till Sverige, Lomma, Malmö! Det ska bli kul, har ju inte varit hemma än! Mycket att göra, många att träffa! Stressigt men trevligt! Ser fram emot denna veckan!!

Gladelig jul, Kos og Klem
/M

Welcome to a new episode of HELLS KITCHEN

Ja så är det! Jag har fått nytt jobb och arbetar för närvarande med Norges motsvarighet till Gordon Ramsey...
Han är som Gordon när Gordon är på sitt sämsta humör!
Han HATAR MIG, för att jag är Skånsk, tack för den!

Ååå jag älskar mitt jobb på Mehfel, där trivs jag där är jag säker där jobbar jag med folk jag tycker om!
Varför finns där inte heltider till oss alla?!?! Aaaaaaa Jag är i behov av jobbet men grät när jag var där, grät i morse fan man ska inte ha ångest och en klump i magen för att  man jobbar, jag gör ett bra jobb, jag vet det! Ja jag är nya och vet inte allt men så är det väl för alla?!

Han är elak, han är en riktig mobbare och en sån människa kan jag inte jobba med, jag kan inte vara rädd varje gång jag går fram till luckan, jag kan inte tillåta att han gör narr av mig framför alla andra jag vill inte, JAG VILL VERKLIGEN INTE VARA KVAR, inte om det fortsätter så här?!

Fan ta honom


Jag är stolt över dig!

Johan Filip Edh! Det är min lille bror, han är tre år yngre än mig men mycket längre och starkare är mig (usch tiden går fort).
Han har blivit äldre, går på gymnasiet, festar, ska till Magaluf, har skaffat flickvän (dösöt sådan), jobbar på ett bygge, dricker som en häst, saknar sin syster, går att ha ett normalt samtal med.
Ja det är min bror och jag älskar honom och är stolt, en riktigt stolt stora syster!


Min lillebror, min älskade lillebror! Har aldrig saknat dig så mkt! Du lovar att ringa har du ringt sen jag kom hit?! Nej men idag var jag inne på din bilddagbok och kollade dina bilder, tårarna rann! Du hade lagt upp 2 bilder, en där det stod under I vote for you 2 leave Norge och en Jag älskar min syrra!

Förlåt men jag trodde inte du saknade mig alls! För jag saknar dig! Jag saknar dig mer än du tror!

Och jag är stolt över dig, att du orkar träna vare dag, ibland flera gånger om dagen, att du orkar plugga, att du orkar med din syrra;), att du är så målmedveten!

Jag är glad att du är min bror, jag vill du ska veta det, även om vi bråkar, slåss och hatar varandra ibland, älskar jag dig alltid! Kommer du ihåg den gången du fick kramper när vi badade, visst hatade jag dig men jag blev så jävla rädd trodde du skulle drunkna och då var jag inte så kaxig längre!
All cred till dig!

ÄLSKAR DIG!  /Syrran



    


      
        

Fritt fall...

Onsdag kväll

Det är lugnt i restaurangen, allt är fixat ingen är stressad. Två sällskap sitter otåligt och väntar på maten. Förrätten är undanplockad, tallrikarna är ute och servitrisen är i köket för att fylla brickan med mat. Någon har spillt något på golvet och precis innan servitrisen ska putta upp dörren ligger hon på golvet. På mindre än en hundradels sekund slår svanskotan i golvet, servisen går sönder och hon är täckt i mat. Ansiktet, kläderna, allt är täckt i äcklig, kladdig gryta....

Ja så gick det för mig igår... Jag sprang genom restaurangen, hela jag kladdig, ont i ryggen, vrickad fot och tårarna föll...
Usch dagen som började så bra! Jag var på intervju för ett servitris jobb! Ska prov jobba på lördag, det är iaf en bit på vägen! Jag hoppas att jag får det så jag slipper sitta och ringa på TNS för det är inte särskillt skoj...

Igår var Hansen och Madde här på besök i vår lilla lya! Har inte sett Hansen på hur länge som helst så det var kul!

Nu ska Emelie snart baka knäck och jag tänkte ge en hjälpande hand!

See you soon/M

En sorts kärlek

Det är en av dom bästa böckerna jag har läst, har lånat den av Jonsson nu i helgen när hon var i Sverige! Läste ut den på en kväll och en dag! Men jag grät, den är så fin och hemsk och allt på en gång, tårar, ännu mer tårar!
Det är verkligen årets bästa bok, mitt julklapps tips till er alla!

Igår på resturangen hade vi det mest fucked up sällskapet vi någonsin haft... Jävla f*ttor rent ut sagt! Jag och Madde slet röven av oss på ett 10-års kalas som egentligen inte handlade om honom utan hans feta mamma! Ja hon var riktigt tjock... Vilket störde mig ännu mer för hon såg verkligen ut som en häxa! Usch usch usch jag tyckte synd om den stackars gutten och det är verkligen det värsta sällskapet vi någonsin haft, fan slickade röv, svor ute vid disken och fick jag och min underbara jänta en krona för detta NÄ, som vanligt när sällskapen är odrägliga dom förväntar sig allt för ingenting....

Så nu var min morgonterapi klar, ännu en dag på jobben med nya krafter och ett nytt gott humör!

<3

/M


one tequila...

to tequila, three tequila, FLOOR....
(Mamma läs inte)

Usch det är ju bara att inse jag kan inte dricka, inte shotta åtminstonde så nu är det slut med det, inget mer innan jul!
Igår började det med ett glas vin och slutade med att jag med Madde i andra sidan telefonen inte visste var jag var och plötsligt låg jag ner på marken (tror det var utanför hm vid kirkeristen).... ajaj

Vaknade idag med skrapsår på benen, tappat något (ovanligt, fast jag har hittat min nyckel) och en jävla huvudvärk...

Madeleine, min kära Madde förlåt om jag oroade dig, tänkte bara att det är bättre att ringa dig en mamma för hon hadde dött av hjärtinfarkt....

Nog med fylla helt enkelt, det var ju inte som att jag hann ha en rolig kväll heller, dessa jävla Oslo fyllor fy fan, koma fylla får jag nog påstå att jag nådde igår....

Iaf, i förrgår jobbade jag och Madde på restaurangen och som tur var hade vi våra två vänner där. Emelie och Jannie hoppade nämligen in och jobbade extra, 2 änglar. Vi hade inte klarat det annars...
Det var jätte kul, tiden gick fort och dom gjorde ett super jobb, hajade allt direkt! Tack töser!

Nu ska jag göra mig i ordning ta alvedon för att gå till mina jobb, japp dubbelpass idag, ingen bra början men money money money!

Saknar er, saknar dig min älskling men vi ses snart

Love/M

We're all in this together

Min lilla Oslo familj delas i helgen och mer än hälften åker hem till Sverige=(

Det kommer vara tomt och ensamt, jag är ju inte direkt en människa som njuter av ensamhet...
Jag älskar mitt liv här för att jag aldrig är ensam, det passar mig, borde nog bo i kollektiv för alltid!
Det kan skrämma mig att jag en dag ska lämna Oslo igen för det jag har här väntar inte på att jag ska komma tillbaka som hemma där allt står stilla och väntar på oss att återvända, där allt alltid är som vanligt.

Hemma kommer väl aldrig förändras? Inte på det sättet i alla fall...

Men jag älskar mitt Oslo, mitt Oslo som det är nu, mitt liv, min vardag, mina stunder!

Men jag älskar det för att det är vi, vi tillsammans, jag älskar gemenskapen!

Ligger här i sängen med min Emelie och planerar vår back pack, ändrade planer(som vanligt tänker ni)?!?

Nä men det är vårt sätt att bearbeta tiden, att tiden går, att vi börjar bli gamla, att vi måste börja plugga usch, vi bearbetar det hela genom planering helt enkelt!

I helgen var Alex, Mamma och Rolf här! Grät när jag så dom, min mamma, min Alex! Och dom kom med påfyllning av skafferiet, kött och kyckling mmm I'm loving it! Fy vad gott! Vi hade jätte mysigt, åt gott, mös, var på julmarknad och träffade mina Oslo friends! En underbar helg, vi ses snart, tre veckor till jul!?!

Jag saknar er! Tuffen Love

/M

 



Bilderna på familjen ( the real one) ligger på viruskameran så här är min Oslo familj!!!