Borta bra men hemma bäst?!

Eller? Hur är det där egentligen... Efter min resa till London med stor smak av lyxliv börjar man ju undra! Jag sitter i Oslo vilket är mitt hemma just nu, klart hem hem som Kim säger är i Lomma och delvis Malmö men Lomma kommer ju alltid att vara mitt hem hem, där jag har min familj och mina minnen från så länge sedan!


Det värsta är nog att jag så äckligt lätt kunnat vänja mig vid livet jag och min kära Emelie fick prova att leva, det skrämmer mig lite, är det pengarna eller bekvämligheten... Pengarna gör ju bekvämligheten men det är nog friheten som lockar, att göra vad man vill när man vill...

För alla där hemma (mamma och pappa framför allt) som vill veta vad vi sysslat med här kommer efter många om och men min historia om LONDON!

Upp tidigt på morgonen fan lite sena och stressade men det var lugnt, vi vandrade ner med våra stora väskor till stationen och satte oss på flygtåget till Gardemoen. Väl på plats fick vi vänta ett tag på att flyget skulle lyfta men vi hade en mysig förmiddag!

  

Framme i London tog vi det billigaste alternativet till stan, äntligen framme på hotellet efter mycket konkande och stonkande! Vi bodde å Sheraton belgravia hotell mitt i smeten precis vid Harrods och de fina butikerna (förnster shopping för vår del). Men vi hann med en vända upp till Oxford street där började vi med att äta på donkan (tur det finns i hela världen) och vi fick shoppat endel på primark!

         


Kvällen tillbringade vi med MR. Manuel Castelo Branco. Vi åt på en fancy restaurang Hummer och min efter längtade stek med pommes och bea, jag tror alldrig bearnaisås har smakat så gott! Det var ljuvligt efter alla nudlar och all pytti panna jag ätit i Norge!


Under onsdagen begav vi oss ut på äventyr... Vi var på Abbey road och tog ett likadant foto som beatels har av sig själva på samma övergångsställe, ingen hit men Emelies London startade liksom här och hennes dröm slog igenom! Sedan var det Big ben, slottet, taxibilarna, bussarna, telekioskerna och allt annat som skulle hinnas med!

    

    
         


Vi 3-4 tiden blev vi upphämtade av Jim, vår egen chafför, det sjukaste vi varit med om tror jag! Vi bara pekade och han gjorde precis som vi ville, vi åkte till Harrods och kollade på den enorma julavdelningen! Kvällen avslutades på muskialen Wicked nere på West end! Det var en underbar musikal så sjuuukt bra, Marcella var med i den!! (Hon som spelade häxan var så lik Marcella att hela första akten kunde jag inte tänka på annat) haha



På torsdagen åkte vi London eye, det var en upplevelse i sig! Men det gick väldigt långsamt! Sedan shoppade vi lite till även denna gången mest på Primark! Vi lunch mötte vi upp Gustaf och Markus! Det var ett häligt återseende, det kändes som en evighet sedan men ändå som igår, allt var som vanlig, samma Gustav, samma Ravelli men med nya erfarenheter och många roliga historier att berätta!

         



Vi avslutade kvällen på Heatrow med ett vänskaps quiz jag tror lätt vi vunnit tävligen om den inträffat, nu vet vi ju vad vi ska svara.. Äppel eller päron människa?

         


Vid ett tiden var vi hemma igen och vår lilla drömbubbla sprack, vi var tillbaka till det vanlig livet med jobb jobb och åter jobb! Men på ett sätt är det skönt lungt och tryggt som sagt

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST


/M

IKEA, Barrunda, London

Onsdag: Hade inte snoozat, hade stängt av klockan, shit... Vaknade av dörrklockan när Madde ringde på, smått panik, men sedan skolan är jag van vid att vakna på detta viset har aldrig varit bra på att gå upp i tid, ALDRIG! Det är en del av mig att duscha, sminka mig och bokstavligt talat hoppa i kläderna på en kvart! Sen bar det av till IKEA! Jag, Marcella och Madde skulle tillbringa förmiddagen här! Vi skulle få inspiration, Madde skulle styla lägenheten på Toftes och jag och Marcella skulle mest åka dit för Kalles kaviar!

Vi hade en underbar dag, jag och Madde åt efterlängtade köttbullar med potatis, lingon och brunsås precis som hemma!



(Har snott alla dagens bilder från Maddes blogg då min dator fortfarande har virus och jag inte vågar sätta i min kamera)


Efter IKEA begav vi oss ut på barrunda, barrunda och barrunda vi var ju redan bra i gasen så Hansen fick stå för barrundan och vi som släp! Det var trevligt vi provade en del nya ställen! Kul att utforska staden där man faktiskt bor nuför tiden! Den sista baren vi besökte bjöd på en överraskning... Hansen och Madde tog rökpaus och jag gjorde dem sällskap. Av alla vi INTE trodde skulle gå förbi?!?! GUSTAV FUCKING WIKLUND...Med ROY?!?! Vad hände? Där står jag  full och glad... Jag:Hej Roy! Gustav: Hej då! Mmmm tack för den... För er som inte gått på Procivitas vilket dom flesta som läser detta har gjort så är det nog inte så märkvärdigt men för oss... Gustav Wiklund... Det är som att träffa Kungen bara så där... Inte för att vi någonsin kommer se honom som en kung men ni fattar... Han är vår grundare vår VÄLDIGT SPECIELLA grundare... Haha Efter han gått vidare la vi tre oss ner på marken bokstavligt talat låg vi på marken och skrek av skratt...

          

På jobbfronten

Det går riktigt bra här förtillfället, tre jobb på gång! Och framtiden ser ljus ut, jag hoppas på att få två av dom! Det hade jag kunnat lyckas klämma ihop! Med restaurangen till och med och då jobbar jag ändå inte ihjäl mig! Många bäckar små... Som man säger så det är en god nyhet! Nästa måndag ska jag på kurs för ett av jobben! Då bestämmer jag mig om det känns bra och papprena blir skrivna! Hoppas att allt känns bra både för mig och dom!
Som sagt FRAMTIDEN SER LJUS UT!

Lördagen bestod av jobb och party (mamma jag måste få skriva så här hoppa över det som får din mage att knyta sig, men när man inte har nått jobb blir det lätt fest)

Vi hade förfest här hemma med ganska mycket folk, Maddes och Aniks lilla crew, vi, grannarna(mysko typer), några från Jacob aall och per elin! Vår nya vän Per elin! Att hon kallas Per elin kommer från att hon är au pair, vet egentligen inte hur det blev per men kanske för att Emelies fylla fick henne att glömma au framför!!!
Det var iaf riktigt trevligt och det är ju alltid kul att blanda sina närmaste och nya vänner!

LONDON

Min dag idag består av att ringa flygplatsen, tvätta, packa för att sedan gå till jobbet! Imorgon bär det av till London! The capital of Europe! Manuel castello Branco möter oss där! Han har fixat det mesta så vi bara glider med! Vi har alla dagar för oss själva, att utforska, shoppa och äta gott! Planeringen består av en middag med honom på tisdag kväll och musikal med honom på onsdagkväll! Lagom mycket tycker jag! Då har vi hela tis, ons och tors dag till våra intressen och behov! Så nu ska jag göra allt jag måste och snabbt får det gå!

Ses på fredag!

LOVE M

Pizza

Igår fick jag äta pizza, min efterlängtade pizza! Man har ju inte råd med pizza i norge då det inte finns en pizza under 200 norska vilket betyder att det är lyx här! Men vi hade ju personalmöte och chefen betalade så då gick man ju inte back själv!

Helgen var det sjukaste på länge två snefyllor! Maria låg på toaletten redan 20.30 i fredags ooops!

Jaja så kan det gå ibland! Jag kom ju tillbaka bra efteråt liksom!

Idag har jag och min kära Roomie Jonsson fått det slutliga beskedet, vi ska till LONDON!
Åker nästa tisdag! Vi ska se big ben, åka London eye, gå på musikal och så klar ta foto på de röda telefonkioskerna!
Det ska bli så roligt och så skönt, ett efterlängtat avbrott i vardagen! Jag har ju fortfarande inte så mkt jobb(även om det ser sjuuukt ljust ut på den fronten just nu) så jag går mest hemma, försöker träna, dricker öl och kollar film!

Jag hoppas på att bli personligassistent! Det hade varit riktigt givande faktiskt! Jag har också vidgat mina vyer och sökt på barnhage(dagis (förklaring till dig Alex för att du inte gillar norska)) 

Ni mumlar säkert nått nu för er själva för att jag säger emot allt vad jag någonsin sagt om barn och dagis men jag hade fått jobba på mitt tålamod vilket hade varit bra!

Jag fick låna en bok av Annika/Madde! Att finna glädje! Det passar mig, lära mig tänka annorlunda osv det behöver jag! Är bra på att tänka negativt men det ska det bli ändring på!

Nu ska jag snart sova om jag kan(sov till 2 idag, vad ska jag annars göra?) Jag sover ju tills det att jag vaknar, söker jobb tills det inte finns fler att söka och umgås med vännerna! Jag älskar det, att umgås med mina vänner gamla som nya! Men det roligast är att jag har alla nära  mig!

Saknar er där hemma, ta vara på er!

Love M

Holmenkollen

Igår började jag dagen nere vid havet med Madde och Annika! Vi lunchade och hade en sån där underbar stund i solen!
Det var kallt men ändå varmt, allt var på sin plats!

Efter det mötte jag upp Robin på Jernbanetorget! Vi hade lite problam med att hitta varann men det löste sig till slut! Vi tog T-bane 1 upp på berget, tittade ut över Oslo och njöt av utsikten! Lovely!

När vi väl kom fram, först då förstod vi hur vackert det var, jag älskar holmenkollen, ska dit igen snart tänkte jag! Det var snö där uppe, lagom kallt och en helt underbar utsikt!
Foto efter foto, där stod vi två små människor på ett högt berg och drömde om att vi 7 skulle haft ett hus här istället för en lägenhet på ryes men ni kan ju gissa priset då vår lägenhet nere i Oslo kostar 18000....

Efter vi promenerat en runda drog vi oss tillbaka in till stan, hem och jag lagade min goda lax som jag alltid lagar, (lite trött på lax för tillfället)

Emelie och jag hade en djup diskussion om oss, hur vi är, och allt verkar stå rätt till, vi är som vi är och vi gillar det!
Man lever ju bara en gång eller hur så det gäller att ta vara på varenda liten stund av allt! NJUT

Jag, min nya knakarkompis vs Tony och Robin spelade fotboll och basket i mörkret! Det var riktigt roligt, min nya lagkamrat hittade oss, han satt i en buske vid planen och skulle plötsligt vara med... Man har ju inte mod nog att säga nej... Jag tror han tyckte jag sög på fotboll iaf men det skiter jag i för vi klassade ut killarna i basket(min och tydligen hans starka sida)!

Öl med Emelie x2 fick avsluta kvällen, det perfekta avslutet! Mysigt och underbart!

Hansen, tack för inlägget du gjorde min dag

Lots of Love M

Exakt tre veckor kvar tills jag får träffa Mamma, Alex och Rolf
JOHAN JAG HOPPAS ATT DU KAN OFFRA 1 HELG FÖR SYRRAN!


Happy Halloween...för fan!

Nu har det hänt en del sen sist! I onsdags var jag och hade en mysig fika med Annika på jazzcáfet, vi gick i stan och hon hjälpte mig att välja vinterskor! I år är det varm före snygg fast jag ska vara varm och snygg!!

Efter det fikade ja med Hansen! Hon var i behov av några öl så där satt jag och var väldigt sugen men ak nej en annan skulle ju jobba!

Kvällen avslutades på John´s med Madde, hon firade Halloween i onsdags och i fredags var det vår tur att fira!

I torsdags hade vi här hemma en riktigt pysslig dag! Jag, Marcella och Emelie började morgonen me att baka scones till frukost! Nyttiga scones till och med, med havregryn och rågmjöl...
Till lunch åt vi hemma gjorde pizza bullar! Mina och Emelies vegetariska blev lite smaklösa me dom var ändå goda!

Vi satte ut vår pumpa i trappen och skrev en skylt, HAPPY HALLOWEEN...förfan/3v. (Det var roligt iaf internt)...

I fredags festade vi gärnet! Det var halloween alla var jätte tjusiga och vi hade jätte trevligt! Jag åkte från festen med Emma, Emmi och Niclas! Vi var på John´s och Onkle donald! Onkle donald är det bästa ute stället på halloween (enligt mig iaf=) 

Igår var Alex här, min älskade Tuff! Ååå bara att få kramas vara det bästa på länge! Jag har saknar dig det vet du! Men vi ses om 4 veckor igen! Det var kul för alla från hans jobb var här så när de drack öl var det som att sitta på lillatorg hemma i Malmö, MITT MALMÖ! Ibland saknar jag det. men jag älskar Oslo och allt jag har här! Jag älskar mitt jobb, mina vänner och allt annat men jag saknar mitt hem, vår lägenhet hemma, min Alex, vår sköna säng (fy vad jag inte tycker skummadrassen här är särskillt skön) och mina föräldrar och Johan!

Mamma och Alex kommer upp om en månad och jag ska krama dom och bara njuta av den helgen, pappa ser jag nog inte förens till jul vilket är lite tråkigt! (DU MISSAR VÄL I NTE AFTERWORKEN?)

Min Alex, Min Familj, Mina Vänner

Tack, vad hade jag gjort och varit utan er?

Love M

Ps bilder kommer senare min dator är fucked med massa virus och skit men så fort jag fixat den kommer alla bilderna!